משנים את "הזום": הצעה למפגש וירטואלי ממוקד צוות

מאת גילי לייבושור, דפנה צדוק
זמן קריאה: 5 שניות

בתקופה זו של שגרה משובשת, שבה הצוות לא נפגש פנים אל פנים, מצורף מתווה למפגש צוותי מקוון שנועד לחבר, לאוורר, לשתף, לסכם – ובעיקר להפנות את המיקוד אליכם.

לפניכם מתווה למפגש ציוותי שנועד לחבר, לאוורר, לשתף, לסכם, לאפשר לצאת לסוף שבוע אחרי ששמתם חלק מהדברים בצד ובעיקר כדי שלא תוותרו על התמקדות גם בכם – כאנשי מקצוע, כבעלי משפחות, כבני אדם.

בשיחה מקוונת, כמוה ניהלתם ובה השתתפתם פעמים רבות בתקופה זו, ניתן להזמין משתתפים, לנהל שיחה, לשתף מסכים, להקליט, וגם להשתיק.

איך בנוי המפגש? על פי אותו עקרון: משתמשים ב-​'אפשרויות הזום', כפתיח לשיח הצוותי.
למה הוא בנוי כך? כי המבנים הללו מאפשרים מתן מענה לשלושה היבטי חוסן חשובים:
יצירה ושמירה על תחושת השתייכות, ניהול רגשות, התחברות למשאבים.

השתמשנו במאפיינים של תוכנת Zoom הפופולרית, ויצרנו על בסיסם מבנה מקביל של "שיחת זום". באפשרותכם לבחור מביניהם רעיון שייצור עבודת מפגש וחיבור טובה עבור הצוות שלכם באופן מכוון, להשתמש במתווה המוצע כפי שהוא, או לשנות את הרעיונות בהתאם לצרכי הצוות, המאפיינים התרבותיים או הרכב הצוות שאיתו רוצים לערוך את השיחה. מומלץ לא לעשות שימוש במפגש אחד בכל הרצועות המוצעות – זה עלול להאריך את המפגש, להעמיס ולפספס את מטרתו.

​לעיון במתווה לחצו להורדת הכלי.

לחצו להורדת הכלי:

מקור

מכון אבני ראשה 2020

סוגיות ונושאים נוספים אשר עשויים לעניין אותך

תכנים נוספים שעשויים לעניין אותך

דברי הפתיחה של גלית שטאובר, מנכ"לית משרד החינוך, במהפכות של יום יום, הכנס הארצי השלישי למנהלי בתי ספר

230

משאל רחוב במהפכות של יום יום, הכנס הארצי השלישי למנהלי בתי ספר

224

תפיסת תפקיד המנהל כמנהיג פדגוגי גורסת, שמושאי השינוי המרכזיים של המנהיג הפדגוגי צריכים להיות ההוראה והלמידה המתרחשות בכיתות. הצגנו מקרה בוחן של תהליך המשוב בכיתה, שכן מן המחקר עלה שהמשוב הוא אחד הגורמים המשפיעים ביותר על הלמידה. בחנו יחד כיצד יכול מנהל לקדם פרקטיקת הוראה זו ואחרות בבית הספר, ובאילו כלים. תיעוד המושב במהפכות של יום יום, הכנס הארצי השלישי למנהלי בתי ספר

220

הדרך לחולל שינוי משמעותי אינה כרוכה במאמץ משמעותי. לרוב די במאמץ קטן, שמקורו בתשומת לב ובגישה שונה, כדי להוביל לשרשרת תגובות שיחוללו מהפכה של ממש וייצרו מציאות חדשה, טובה יותר. במושב זה הוצגו דרכים ודוגמאות לתכנון וליצירה של שיח אנושי ההולם את המרקם האנושי המאפיין את סביבת העבודה בבתי ספר. בחנו אמצעים לניהול שיחות קשות בדרך מקצועית וממוקדת, לצד דרכים לנִטרול התנגדויות וקונפליקטים במציאות מורכבת, רבת-ממדים ועתירת שותפים. תיעוד המושב במהפכות של יום יום, הכנס הארצי השלישי למנהלי בתי ספר

216