חזון והובלת שינוי

שיפור בית ספרי

5 פריטים בסוגיה

מנהיגות פדגוגית מבקשת כל העת לשפר את בית הספר. כיצד יכולים ארגונים בכלל, ובתי ספר בפרט, לשפר את עצמם? מה צריך לעשות המנהל על מנת להוביל תהליך שיפור משמעותי בבית ספרו? האם יש סדר פעולות אפקטיבי ו'נכון' יותר?

מנהיגות פדגוגית מבקשת כל העת לשפר את בית הספר. כיצד יכולים ארגונים בכלל, ובתי ספר בפרט, לשפר את עצמם? מה צריך לעשות המנהל על מנת להוביל תהליך שיפור משמעותי בבית ספרו? האם יש סדר פעולות אפקטיבי ו'נכון' יותר? בהקשר הבית-ספרי, 'שיפור' מכוון בראש ובראשונה לשיפור תהליכי ההוראה והלמידה בבית הספר, אשר יגבירו את איכות הלמידה ועמה את ההישגים של כלל התלמידים. קיומו של מודל תיאורטי ומעשי לשיפור בית ספרי עשוי לספק למנהל סוג של 'משקפיים' שדרכם הוא יוכל להתבונן על בית ספרו כארגון, ולקבל תמונה רחבה של תהליך שיפור בית ספרי במיטבו. פרופ' ריצ'רד אלמור (2010), חוקר חינוך מאוניברסיטת הרווארד, גיבש מודל תיאורטי, שבד-בבד מציע מתווה מעשי, מסודר ושיטתי לארגון הפעילויות הבית ספריות, ומאפשר לגזור תכנית פעולה וצעדים אופרטיביים למימושה. המודל מזהה שלושה תחומים כקשורים ליכולתם של בתי ספר להשתפר על ידי העלאת איכות ההוראה והלמידה:פרקטיקות המנהיגות הבית ספרית, מנגנונים ותהליכי עבודה ותפישות מסוגלות אישית וקבוצתית של צוות המורים שילובם יחד של מרכיבים אלה בונה את אופיו של בית הספר כבעל קוהרנטיות (לכידות) פנימית, ומגביר את יכולתו כארגון להפעיל ולהוביל תהליכים לשיפור למידת התלמידים והוראת המורים לאורך זמן. הלכידות הפנימית של בית הספר משפיעה על אופן התגובה של בית הספר לדרישות חיצוניות ופנימיות, וזאת לעומת בתי ספר 'אטומיסטיים' שאינם מתאפיינים בלכידות פנימית, המגיבים לדרישות באופן קטוע ומפורד, ועל כן לא-אפקטיבי. הכלי סקו"פ המופיע כאן יסייע לכם לבחון עד כמה בית הספר בניהולכם במסלול השיפור שמציע פרופ' אלמור. מאמרים נוספים הנוגעים לשיפור בית ספרי בתחום ההוראה והלמידה מצורפים גם הם.

כל התכנים בנושא שיפור בית ספרי

מאת: אלינור א' דרגו-סוורסון

במוקד העניין במחקר זה פרקטיקות מנהיגוּת התומכות בלמידה מעצבת בקרב מורים – למידה הנוגעת לצמיחת דעת (mind) – וכן הבדיקה כיצד עשויים מנהלים לתמוך בהתפתחותם שלהם באמצעות פרקטיקה רפלקטיבית. במאמר מוצגות שלוש יזמוֹת המשרתות מנהיגים ביישום מודל של למידה ומודגש ערכה של רפלקציה בתור שיטה התומכת בצמיחה מקצועית ואישית, הן של מורים הן של מנהיגים בית ספריים. כמו כן מתוארת הדרך שבה יצרה מנהלת בית ספר הזדמנויות ללמידה מעצבת, כיצד נראו יזמות ההתפתחות שלה ואיך תמכו בהתפתחות מורים.

131

מאת: קווין קוסטנטה

בראיון זה מציג פרופ' ריצ'רד אלמור מאוניברסיטת הרווארד את גישתו ביחס לתפקיד המרכזי של מנהלי בתי ספר בשיפור מעמיק של תהליכי הוראה ולמידה. אלמור מחבר את תפיסותיו לניסיון המחקרי שנצבר בעקבות עשורים של רפורמות מבוססות-אחריותיות, וממנו בלטו המגבלות של הצבת סטנדרטים לתוצאות רצויות. לצד החשיבות של סטנדרטים אלה, מסתבר כי מנהלי בתי ספר צריכים לפתח יכולות ותחושת מסוגלות בתחום שהוא מכנה "ליבת ההוראה" על מנת ליצור שיפור בר קיימא בהישגי התלמידים.

141

מאת: ג'ין ראדק

המאמר טוען כי יש ליצור התאמה טובה יותר בין בתי הספר לבין בני נוער. יש להתמקד בתחום של מבנים, ארגונים ויחסים. על בתי הספר להקשיב יותר לקולם של התלמידים. המאמר דן בשתי סוגיות מרכזיות: תפיסת התלמידים את הלמידה ומטרותיה ותפיסת התלמידים את עצמם כלומדים.

144

מאת: טרי ריגלי

המאמר קושר בין שיפור בית ספרי לבין הוראה ולמידה. במסגרתו מוצעים שלושה עקרונות שלאורם יש לפתח פדגוגיה בית ספרית מיטבית: התפתחות קוגניטיבית; אינטליגנציות מרובות; ורפלקסיה תרבותית הכרוכה במתן אפשרות לתלמידים להרהר בתרבויות המשפיעות בחייהם ולנקוט בגישה ביקורתית. במאמר משולבות דוגמאות מבתי ספר המיישמים את העקרונות הפדגוגיים הללו.

מאת: דייויד הופקינס

מטרת המאמר הזה היא להתוות בדיוק את הקשר בין מנהיגות לבין למידה. הדבר ייעשה בשלוש דרכים: • יזוהו הסגנונות המנהיגותיים הרלבנטיים ביותר קידום למידת התלמידים • יובהרו תחומי העשייה שיש להתמקד בהם על מנת להעלות את רמת הלמידה של התלמידים • ייטען טיעון בזכות גישה כלפי רפורמה חינוכית שקושרת מנהיגות פדגוגית עם שיפור בית-ספרי

5 מתוך 5 פריטים